Kranjska Gora s Anou Roš 29.9.-1.10.2017 – Gastro výlet na ktorý sa nazabúda

Kto je Ana Roš?

Image result for ana ros

Slovinská šéfkuchárka z Hiše Franko v Julských Aplách, v januári vyhlásená za najlepšiu šéfkuchárku sveta 2017, ktorá uviedla Slovinsko na gastronomickú mapu sveta. Jej filozofiou je variť len z miestnych surovín, podporovať miestnych farmárov a výrobcov.

Jej kráľovstvo sa nachádza v Julských Alpách v Hiši Franko, krásnom vidieckom dome, obklopenom horami a lúkami. Za domom sa nachádza bylinková, kvetinová a zeleninová záhrada, vedľa neho tečie potok, ktorý je plný pstruhov. Hiša Franko má zaujímavú históriu.

V priebehu minulého storočia sa tu odohralo množstvo príbehov. Legenda hovorí, že Ernest Hemingway bol zranený na talianskom fronte a vyliečili ho práve v tomto dome. V jednej z izieb s výhľadom na nádvorie napísal svoj známy román »Zbohom zbraniam«.  Hiša Franko bola veľkým vidieckym sídlom aj nemocnicou počas prvej svetovej vojny,  poľnohospodárskou pamiatkou a nakoniec ostala Hišou Franko, ktorá odmieta byť klasickým hotelom alebo svetovou reštauráciou. Je to jednoducho – Hiša Franko. Pohostinnosť, radosť, láska – domov.

„ Krajina. Striedanie ročných období. Miestne syry Tolmic, domáce maslo, lúky plné kvetov a oviec, kozliatka z Drežnice. Každé ráno otvára dvere Hiše Franko Janko s ešte teplým „cuvee“ mliekom z kozieho a kravského mlieka zo zelených lúk tesne nad Hišou. Bylinky, kvety, jablká, gaštany, orechy, všetky druhy húb zozbierané v sezóne, v ktorej kvitnú, rastú a dozrievajú. Podávané v mojich jedlách v ten istý deň, aby naši hostia zažili emocionálny a gastronomický zážitok, cítili vôňu jedla a krajiny. Mojou filozofiou je sviežosť a čerstvosť. Ľadové smaragdové vody našich riek sú najlepším možným miestom pre naše vysokokvalitné pstruhy. Divé byliny a kvety základom vynikajúcich čajov. Vitajte u nás.“ Ana Roš

  1. Deň – príchod na Kranjsku Goru okolo poludnia, ubytovanie v hoteli Larix****, poobede voľný program – wellness, turistika. Večera
  2. Deň – po raňajkách odchod do Hiše Franko v Kobaride, ochutnávka degustačného menu Any Roš , ktoré robí vždy čerstvé a sezónne a vynikajúcich miestnych slovinských vín. Návrat do Kranjskej Gory v poobedňajších hodinách, wellness, večera.
  3. Deň – raňajky, po raňajkách odchod do Bratislavy okolo obeda .

Termín: 29.9.-1.10.2017

Cena: 249 € na osobu  

Objednať

V cene je zahrnuté: 2x ubytovanie v hoteli Larix**** v 1/2, vstup do wellness – bazény s vyhrievanou morskou vodou, polpenzia formou bohatých bufetových stolov, doprava mikrobusom Bratislava – Kranjska Gora – Kobarid – Kranjska Gora – Bratislava, sprievodca, WiFi, parkovisko, poistenie CK proti insolventnosti.

V cene nie je zahrnuté: poistenie komplexných liečebných nákladov a storno zájazdu 2 €/osoba/deň.

Degustačné menu Any Roš – 6 chodové 85 €, 8 chodové 95 €, 11 chodové  120 €. Vzhľadom k tomu, že Ana Roš robí výhradne sezónne degustačné menu, lístok jesenného budeme zasielať koncom augusta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *